NAKIVO bulut depolama hizmeti lider sağlayıcısı için kaza restorasyon testi zamanını % 90 azaltıyor

Bulut depolama hizmetlerinin lider üreticisi kendi VMWARE altyapısının korunması ve sanal makinelerin rezerv suretinin otomatik denetlenmesi için ve için ekranın resimlere göre yoklamalar fonksiyonu dahil NAKIVO Backup & Replication için bulut hizmetlerin kullanıyor, ve bununla kaza restorasyon testi zamanını % 90 azaltıyor.

Campbell, CA, United States — Mayıs 10, 2016

Sanallaşmış ve bulut ortamlarının korunması için program güvencenin hazırlanması alanında hızla gelişen şirket olarak NAKIVO Inc, bugün ilan etti ki, La Servizi Informatici SA (LASI), Bulut depolama hizmetlerinin lider üreticisi VMware ortamının korunması için NAKIVO Backup & Replication`u seçti.

LASI sanal altyapısı VMware ortamında çalışan yaklaşık 200 –den fazla sanal makinelerden oluşuyor. "Hemen bizim bütün eleştirel önemli hizmetlerimiz sanallaşmış ", La Servizi Informatici SA`nın CEO'su Marco Mirra diyor. "Bizim sanal makinelerimiz hizmetlerin geniş yelpazenin sunmak için çalışıyor: Web sayfalar, bilgi üslerinin sunucuları, uzakta olan sunucular, ayrılmış yapılar (aynı şekilde IP-protokolü üzere sesli iletişim sistemleri ve gözlem sistemleri), yansıra elektronik bilgi tablosu."

LASI`nin verdiği tüm sunulan hizmetler için, bilgilerin kalıcı ve güvenli bir savunması çok gerekli. Marco için yüksek öncelikli müşteriler için altyapının güvenliğinin sağlanması ve tüm müşterilere hizmetlerin yapılmasında tam takım teklif etme çok önemli. Ayrıca, Marcoda bilgilerin korunması için taleplerin uzun bir listesi var ve sunulan hizmetler bu taleplere cevap vermelidir: "Verilerin korunması için ideal çözüm bize iyi fiyat ve işlevsel olanaklarının yüksek düzeyde desteği ile birleşen zengin bir takımı kararı kimi teklif etmelidir, en önemlisi ise, sanal makinelerin hızlı ve sürekli yedek kopyalamasını temin etmelidir", Marco diyor. Bununla birlikte, LASI`nin bundan önce kullandığı sanal makinelerin yedek kopyalaması sistemi bu taleplere cevap vermiyordu.

"Bizim Kaza restorasyonu sürecinin temel özelliği bu idi ki, biz sanal makine kaza ortamında yenilenebilir kaynak suretinin olmasına garanti vermek için müşterilerimizin sanal makinelerin rezerv kopyasının elle denemesine ayda 20 sakattan fazla zaman harcıyorduk. Biz sanal makinelerin yedek kopyasının otomatikleştirilmiş testi için "qumqabı'nın" yapılması yolunu kullanıyorduk, ancak bu, aşırı pahalı program ve makine güvencesi ile bir takım altyapının olmasını gerektiriyordu. Bize sanal makinelerin yedek kopyalaması için daha tutumlu ve ucuz bir sistem gerekiyordu, böyle bir sistem ki, hep bize müşterilerimizin yedek kopyasını otomatik kontrol etme imkânı vere bilsin, hem de bunu yapmak için Microsoft, VMware`nin gerekli cihaz ve yazılımlarına ek lisanslar gerekli olmasın", Marco şunları söylüyor.

Sanal makineler bilgileri ile sorumlu önceki çözümlerin eksikleri Marconu alternatif çözümler arayışı ile uğraşmağa mecbur etti. Yeni yedek kopyalama için gerekli yeni çözüme olan temel taleplere sanal makinelerin çevik yedek kopyalama şansının ve zengin işlevsel olanaklarının olması dâhildi. Ayrıca, bu çözüm daha aşağı fiyata olmalı, masrafları en aza indirmeli, hem de bilgilerle sorumlu çözümlerin işlevsel olanaklarının verimliliğini artırmalıdır.

Sanal makinelerin yedek kopyalamasında çözümler aktarma maksadı ile Marco İtalya’da güvenliğinin korunması sağlanmasına yönelik çözümler ve bilgilerin dağıtımı alanında lider olan Avangate Italia Srl şirketinin uzmanlarına müracaat etti, ayrıca bu şirket ise NAKIVO`nun Altın Ortağıdır. Tüm ülke çapında ortakları sayısı 5 000 – den fazla olan Avangate Italia şirketi uluslararası Devlet idari organları, küçük ve orta işletmeli şirketler için çözüm öneriyor ve İT alnında profesyoneller. Avangate Italia İT pazarında mümkün olan çeşitli parametreler temelinde en iyi çözümü seçiyor ve böylece tüm ortaklarına başarılar kazanmasında önemli katkı yapabilir.

Avangate Italia`nın tavsiyesiyle Marco NAKIVO Backup & Replication çözümünü denetledi ve bu ürünün sadeliğinden ve tatbik hızından, ayrıca genel kullanım kolaylığından etkilendi. "Önce kullandığımız ürünler ile karşılaştırıldığında, ayrıca bizim kullandığımız ve İşini eğerlendirdiğimiz diğer ürünler sırasında, NAKIVO ürünü daha basit ve hızlı oldu", Marko diyor. "NAKIVO`nun teklif verdiyi ürün bizim sorunların çözümü için çok zaman ve kaynakları kurtarmak fırsatı verdi."

"Müşterilerin sanal makinelerin yedek kopyasının elle denemesi bizim için çok zor ve uzun süreli bir meşguliyeti idi, bizim müşterilerin sanal makinelerinin otomatik test ve yedek kopyasını alma imkânı gerekiyordu ve NAKIVO tarafından teklif edilen ürünle biz ekrandaki resimlere göre denetlenme sayesinde böyle bir imkân elde ettik," Marco diyor. "Ekranın resimleri üzere denetlenme kullanarak, biz önce 20 saatten fazla olan kaza restorasyon denetlenme zamanını cihazlar ve yazılımlara hiç bir ilave talepler olmadan ayda en az 1 saate indirmeyi başardık. Biz NAKIVO Backup & Replication ile istisnasız olarak bütün sanal makinelerin yedek kopyasının denetlenmesinde eminiz, çünkü sistemi sanal makinelerin ekran resimlerini bize gönderir, bu da denetlenmenin yeniden sağlanmasına kanıt demektir."

NAKIVO Backup & Replication her defe görevlerin yerine getirilmesi sonrası yedek kopyalar deposunda yeniden restorasyon noktası oluşturuyor. Her defe sanal makinelerin yedek kopyalamasından sonra NAKIVO Backup & Replication restorasyon noktasından sanal makinesini restore ediyor, bu zaman ağ tutulmalarını önlemek için sanal makineye şebekesi ile ilgili bilgilerin verilmesini durdurmaya başlıyor, OS ekranının resmini veriyor. Bundan sonra elektronik postayla ekranın şekli bulunan raporu veriyor.

Ayrıca, NAKIVO Backup & Replication çözümünde bilgilerin korunması için ağ yapısı Synology kurulma imkânı mevcut ve bu, Marcoya sanal makinelerin yedek kopyalamasını daha verimli etmeye ve daha da iyileştirmeye olanak verdi. "Bilgilerin korunması için ağ yapısı Synology platformunun yeni fonksiyonu, bilgilerin saklanması için Synologyden kullanma mevcut şebeke tesisatları avantajlarından istifadeye bize fırsat verdi, bu da Sanal makine yedek kopyalamasında gizlemeye yönelik kullanım veriyor, host-sistemin kaynaklarını kurtarıyor ve sanal makine verilerinin savunmasını bir sistemde birleştirmekle farklı," Marco diyor.

Genellikle, Uzun süre denemelerden sonra, NAKIVO Backup & Replication çözümü Marconun uzun taleplere listesine cevap veren bir ürün sayıldı. Onun bütün ihtiyaçlarını temin etti, hatta onun beklentilerini aştı: "Onun için, NAKIVO program ürünü geniş olanaklıdır, restorasyonu için kullanım sırasında iyi verimliliği, etkinliği çabuk yoğunlaşmayı sağlar, raporlar oluşturma özelliği var, ayrıca görevler hakkında talimatlardan önce ve sonra, planlanan işlemlerin yerine getirilmesi imkânı ile bizim tüm ihtiyaç ve taleplerimiz tam sağlandı," Marco diyor. "NAKIVO Backup & Replication ile önerilen hızlı yenilenme sonuçları ve yeni olanaklar sırasında biz bu ürünle büyük heyecan duyuyoruz. Şimdi, bizim merkezlerde yedek kopya çıkarma tamamen verimli ve kolay."

Hâlihazırda NAKIVO Backup & Replication ürünü LASI şirketinde VMware ortamının korunması için kullanılıyor ve bu bakımdan düzenleme tesisleri, verimliliği ve kullanımı hemen görkemli sonuçlar gösterdi. "Bir sanal yapıya birkaç ve paylaşım talimatları farklı ağ ara yüzleri koşma imkânı, ayrıca bilgilerin saklanması için ağ yapısı Synology kullanarak sanal makineler yedek kopyalamasının çok verimli tesislerini oluşturmak, artık bizim VMware sanal makinelerin verimliliğini hayli yükseltmiştir", Marco diyor. Fakat esas başarı kaza restorasyon sürecinin vaktinin azaltılması. "NAKIVO ürünü ile ekranın resimlere göre denetim fonksiyonunu yardımıyla biz zaman tasarrufunu %90 enirdik. Ancak bir az önce müşterilerin sanal makinelerin yedek kopyalarını biz elle denetimine çok zaman harçlardık. Şimdi biz kaza restorasyonu denetimi ile ilgili yeni IT-uzmanız çalışa biliriz, ancak bizim "bulut" biznesimiz genişlemeye devam ediyor," Marco diyor.

La Servizi Informatici SA HAKKINDA

La Servizi Informatici SA (LASI) şirketi bilgi teknolojileri alanında hizmetler gösteriyor ve İsviçre`nin Rivera şehirde bulunuyor. Şirket hosting ve elektronik posta hizmeti ile faaliyete başlamış ve sonralar müşterilerin çok artan ihtiyaçlarını karşılamak için birtakım bilgilerin işlenmesi merkezi (hem İtalya, hem de İsviçre'de bulunan) kimi evrim etti. La Servizi Informatici SA (LASI), İnternet hizmetlerin yapılması alanında, İnternet ile ilgili, hosting, dolmen kaydı ve sanal serverler alanında uzmanlar oluşan bir profesyoneller takımı. Değerli deneyim ve bilgiler sayesinde LASI şirketi büyük altyapısı bulunmayan, fakat ilerleyen teknolojilerinin tüm olanaklarını yüksek kalitesine ve güvenilirliğine zarar vermeden kullanmak isteyen küçük ve orta işletmeler için başlangıç noktası oldu. Ek bilgileri www.lasi.ch sitesinde bula bilirsiniz.

Merkezi Silikon Vadisi'nde olmakla NAKIVO A.Ş. 2012 yılında kurulmuş bir özel şirkettir. NAKIVO VMware ve Amazon Cloud ortamları için hızlı, güvenilir ve uygun fiyatlı veri koruma çözümü geliştirir. Q4 2015 itibariyle, 10.000 'den fazla şirket korumak ve etkin bir şekilde daha verimli veri ve maliyeti kurtarmak için NAKIVO Backup & Replication kullanıyor. Ayrıca, NAKIVO 100 hosting üzerinde yönetilen ve bulut hizmet sağlayıcıları müşterilerine VM BAAS ve DRaaS teslim kullanıyor. NAKIVO şirketinin dünya çapında 112 ülkede 1000'den fazla kanal ortağı vardır. Daha fazla bilgi edinmek için www.nakivo.com ziyaret edin.