NAKIVO, BT’ye Ayda 3 Gün Geri Verirken Yazılım Sağlayıcısı için Sanal Makine Felaket Kurtarmasını Sağlamaktadır

ABAS France – Fransa genelinde müşterilere hizmet eden abas ERP yazılım ortağı VMware sanal makinelerini korumak için şu an NAKIVO Backup & Replication kullanmaktadır.

Campbell, CA, United States — Haziran 30, 2015

NAKIVO Inc., VMware ortamları için en hızlı büyüyen sanallaştırma ve bulut yedekleme yazılımı şirketi bugün ABAS Fransa’nın NAKIVO Backup & Replication VMware ortamlarını korumak için seçtiğini duyurdu.

ABAS, abas ERP yazılım paketlerini satan ve destekleyen yerel olarak işletilen küresel şirketler grubudur. Şirketin, kendi sektörlerinde öncü olmaya amaçlayan orta ölçekli işletmelere esnek ERP çözümlerini 35 yıl sunma deneyimi vardır. Genel merkezi Karlsruhe, Almanya’da olup şirkette dünya çapında 29 ülkede bulunan 65 bölgede 1000’den fazla uzmanı çalışmaktadır.

ABAS ERP dünya çapında güvenilmektedir. Bazen ‘hiç duymadığınız en iyi ERP sistemi’ adlandırılan gündem dışında kalmakta ama orta ölçekli işletmelerin sektör öncüleri olarak gelişmeye yardım etmek için hevesli insanlar dolu bir şirkettir. ABAS bunu vasıta ve imkânları araştırma ve geliştirme ve ürün kalitesine odaklanarak ve müşterilerin özel ihtiyaçlarını ve süreçlerini anlamak ve karşılamak için çare aramaktadır. 3,500 şirketten fazla işletmelerini yönetmek için abas ERP kullanmakta, onlardan 350 şirket yazılımı 15 yıldan daha fazla kullanmaktadır. ABAS ayrıca müşteri bağlılık oranının yüzde 95 olduğundan çok gurur duymaktadır.

ABAS Fransa, Fransa genelinde müşterilere hizmet eden Abas ERP yazılım ortağıdır. ABAS Fransa işletmenin kurumsal sürecini eşsiz üretkenlik ve verimlilik ile en iyi uygulamalar getirmek için onunla çalışmaktadır. ABAS Fransa riski azaltan ve iş sürecini en uygun şekle getiren özel bir süreç oluşturmak için yeni nesil teknoloji, endüstri uzmanlığı, yapılandırılmış yöntembilim ve işbirliğinin bir araya getirmektedir. Daha fazla bilgi için www.abas-erp.com ziyaret ediniz.

Bütün işletme açısından kritik sunucular ABAS Fransa’da sanallaştırılmaktadır. VMware sanal makineleri, telefon, yıldız imi, VPN, uzak masaüstü, dosya ve diğer sunucuları çalıştırmaktadır. Sanal makinelerin çoğu birçok Abas ERP sunucularını çalıştırmakta, ABAS Fransa müşterileri için geliştirilmiş olanlar dâhil olmak üzere ikisi dâhili gelişme ve denetim için kullanılmaktadır.

Önceden yedeklemeler her sanal makine için VMware vSphere Client’ten manüel OVA dışarıya aktarımı çalıştırarak, daha sonra OVA dosyasını depolamak için onu dış sürücüye taşıyarak elle oluşturulurdu. Bu yöntem külfetli ve aşırı derecede zaman harcatan bir yöntemdi. Önemli dezavantajları yedekleme yapmak için sanal makineleri durdurma gereksinimi ve yedeklemeleri tamamlamak için uzun zaman alıyordu. Bu değişmişti. "Dâhili sunucularımızın tam zamanlı ulaşılabilirliği temin etmemiz ve hizmetlerimizi felaket durumunda veri kaybı olmadan 24/7 sağlamak için kapasiteye sahip olmamız gerekiyordu," diyor Stéphane Coulon, ABAS Fransa’da Uzman ERP Danışmanı. Stéphane aynı zamanda ABAS Fransa’daki bütün dâhili BT altyapılarından sorumludur.

Stéphane VMware ortamları için mevcut yedekleme çözümlerini araştırmaya başladı. Amacı, aynı zamanda onların sanal makineleri için yakın hemen felaket kurtarmasını sağlayan yaşamsal sanal makinelerinin sanal makine çoğaltmaları korurken otomatikleştirilmiş hem yerel hem konum dışı sanal makine yedeklemesini kurmaktı.

NAKVIO Yedekleme ve Çoğaltması sanallaştırma için kurulmuştu ve VMware tarafından sertifikalanmıştır. Hepsi bir arada olan bir çözümü gibi bu ürün, aynı zamanda SM çoğaltmaları yani kaynak SM’lerin aynı kopyalarını oluşturma ve koruma olanağını sağlarken canlı VMware sanal makineleri hem yerel olarak hem konum dışı yedekleme olanağını sağlamaktadır. Özellikle ürün tarafından oluşturulmuş SM çoğaltmaları vSphere Client’te görünür olan ve istediğiniz zaman NAKIVO Yedekleme ve Çoğaltması olmadan bile çalıştırılabilen düzeli VMware SM’leridir.

"NAKIVO Yedekleme ve Çoğaltması ile her SM için yedeklememiz olduğundan emin olmak için çok daha az zamana ihtiyacım var. Ayrıca bazı SM’leri konum dışı otomatik olarak depolayabiliriz ve en kritik SM’leri felaket kurtarması için çoğaltabiliriz" diyor Stéphane. "Her yedekleme ve çoğaltmadan sonra bir rapor ve bütün görevleri için günlük raporu almaktayım. Bu nedenle her şeyin yolunda gittiğini görmek için sadece bir göz atmak yeterlidir."

NAKIVO Yedekleme ve Çoğaltması aynı zamanda bir takım tanecikli kurtarma kapasitelerini sağlamaktadır. SM dosyaları ve uygulama nesneleri direk ürün ara yüzünden hemen görüntüleyebilmekte ve kurtarılabilmektedir. Veriler, bütün SM kurtarmadan direkt sıkılaştırılmış veya tekilleştirilmiş SM yedeklemelerinden okunmaktadır. Bütün özellikler kutunun dışında çalışmakta ve ajanlarının kurulmasını veya yedeklemenin özel türünü oluşturmayı gerektirmemektedir. "NAKIVO Yedekleme ve Çoğaltması tarafından sağlanan özellik seti ihtiyaçlarımız için mükemmel bir şekilde karşılamaktadır. Ayrıca Lisans fiyatı rekabet ile karşılaştığında çok uygundur." Stéphane Coulon, ABAS Fransa’da Uzman ERP Danışmanı.

"NAKIVO Backup & Replication kullanarak bütün SM’lerimiz için günlük yerel yedeklemeleri yapmaktayız yanı sıra haftalık olarak en önemli SM’lerin geri yüklemesini gerçekleşmekteyiz" diyor Stéphane. "Ayrıca SM çoğaltmaları bazı SM’ler için felaket kurtarma amaçları için korumaktayız." Felaket durumunda yaşamsal SM’ler yakın anlık felaket kurtarmasını etkin kılarak çalıştırılabilmektedir. "NAKIVO Backup & Replication kullanarak ayda 3 çalışma gününe kadar kazandığımızı tahmin edebilirim. Ve felaket vurduğunda tasarruf etmiş olduğumuz çok değerli zamanı ve parayı ekleyebilirdik çünkü artık hizmetlerimizi her elemanın normal çalışmasını sağlayarak birkaç tıklama ile yineleyebiliriz."