NAKIVO, Önde Gelen Çek Cumhuriyeti Üreticisi için Maliyetleri 52% Azaltırken Sanal Makine Yedeklemesini 11 Kat Hızlandırmaktadır

Enerji endüstrisi için yüksek performanslı buhar türbinlerinin ve ilgili cihazların başlıca küresel bir üreticisi ve tedarikçisi Doosan Škoda Power şu an VMwares makineleri korumak için NAKIVO Backup & Replication kullanmaktadır.

Campbell, CA, United States — Temmuz 1, 2015

NAKIVO Inc., VMware ortamları için en hızlı büyüyen sanallaştırma ve bulut yedekleme yazılımı şirketi bugün Doosan Škoda Power’nin NAKIVO Backup & Replication VMware ortamlarını korumak için seçtiğini duyurdu.

Doosan Škoda Power, enerji endüstrisi için yüksek performanslı buhar türbinlerinin ve ilgili cihazların başlıca bir küresel üreticisi ve tedarikçisidir. Şirket, Doosan Škoda Power’ın öncülü ilk 412 kW buhar türbinini ürettiği zaman 1904 yılına dayanmaktadır. 1904’dan beri dünya çapında elektriğin ihtiyacının artışı ile teşvik edilen şirketin türbin üretimi hızlı gelişti.

Doosan Škoda Power, ürünleri küresel piyasada mevcut olan en iyi ürünlerine hakkıyla ait olan çağdaş dinamik bir şirkettir. Doosan Škoda Power, 100 yıldan aşkın bir süre buhar türbinlerini imal etmekte ve bu dönem boyunca kazandığı ürün tecrübesinin tümü yeni ürünlerinin tasarımına dâhil edilmiştir.

Doosan Škoda Power, itibarlı 10 MW - 1,200 MW buhar türbinlerinin bir tedarikçisidir. Devam eden araştırma ve geliştirme sayesinde şirket ürünlerini sürekli iyileştirmekte ve birinci sınıf yenilik geliştirmektedir. Doosan Škoda Power, yüksek güvenilirlik ve işlemsel esneklik ile birleştirilmiş yüksek verimi ve bunların hepsini makul bir fiyatta teklif etmektedir.

Doosan Škoda Power, gelecek nesil teknolojisinin yolunu göstermektedir. Her yıl artan fonlama ile desteklenen onların araştırma ve geliştirme programı sürekli iyileştirme ve gelecekteki yenilikleri garanti etmektedir. Şirket, çalışmanın en etkili ve en randımanlı yolları ararken ileri bilim sistemleri ve işlemleri oluşturmaktadır. Bu, şirketin, insanların ve işletmenin birlikte gelişebileceği sağlam temel kurma olanağı sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için www.doosanskodapower.com ziyaret ediniz.

Doosan Škoda Power'nın BT altyapısı, işletme açısından kritik sistemleri barındırmak için VMware tabanlı altyapıya güvenmektedir. Sanal makineler son kullanıcı verileri depolamakta ve ERP sunucuları, PLM dosya sunucuları, yazdırma sunucuları vs. olarak hizmet vererek çeşitli işlevleri yerine getirmektedir.

Eskiden sanal makineler kapanmış SM dosyalarının kopyasını oluşturarak elle korunurdu. Bu yaklaşımın bir takım dezavantajları vardır: sanal makinelerin yedeklenmesi çok yavaştı, yedeklenmesi sadece onların çevrimdışı olduğu zaman yapılabilirdi ve kolayca atlanmış olabilirdi. Veri kaybolma veya felaket durumunda kurtarma çalışması saatlerce ya da günlerce bile sürebilirdi.

‘VMware veri koruma stratejini iyileştirmeliyiz ve sanal altyapımızı güvence altına almak için otomatik bir yol oluşturmalıyız ve bütün kullanıcı verilerini yedeklemeliyiz’, diyor Roman Sobota, Doosan Škoda Power’da BT Altyapısı Mühendisi. ‘Çünkü eğer bazı veriler ya da bütün sanal makineler kaybolmuş olsaydı bu işletmemizi büyük çapta etkilerdi.’ Roman, piyasada mevcut olan VMware sanal makine yedekleme, çoğaltma ve kurtarma çözümlerini araştırmaya girişti.

Mevcut sanal makine yedekleme ürünleri baktıktan sonra Roman NAKIVO Backup & Replicationsına rastladı. "VMware ortamları için küçük bir test yaptık ve NAKIVO’yu kullanarak sanal makine yedekleme ve geriyüklemesini denedik," Diyor. "Çok çabuk kuruldu, çok basit kullanıcı ara yüzü vardı ve sanal makine yedeklemesini çok hızlı oluşturdu."

NAKIVO Backup & Replicationsı, "ayarlayıp unutun" yaklaşımını kullanma imkânı sağlamakta: oluşturduktan sonra sanal makine yedeklemesi ve çoğaltmasının görevleri herhangi bir müdahale olmadan programa göre otomatik olarak çalıştırılır ve görev sonuçları belirlenmiş e-posta adreslerine e-posta yoluyla gönderilmektedir.

Her şeyden önce Roman NAKIVO Backup & Replicationn depolama alanı azaltma özelliklerini takdir etmektedir. Ürün, bütün yedekleme veri havuzu üzerinden blok düzeyinde çalışan yerleşik veri tekilleştirme sağlamaktadır. Bu, yedekleme veri havuzunda yinelenenler atılırken ve mevcut bloklara referans yapılırken sadece tek veri bloklarının korunduğu anlamına gelmektedir. Bununla kalmayıp tek veri blokları ileride yedekleme boyutunu azaltmak için sıkıştırılmakta ve sıkıştırma düzeyi ya daha hızlı yedeklemeler ya da daha küçük yedekleme boyutları en uygun hale getirmek için ayarlanabilmektedir.

"NAKIVO Backup & Replicationsı bizim için harikaydı: o çok hızlı ve kullanımı kolay, her gün saatlerce çalışmamın tasarrufu sağlayan bütün sanal makine yedekleme sürecini otomatikleştirmekte, tekilleştirme ve sıkıştırma ile depolama alanı kazandırmakta ve en önemlisi bütçemize zarar vermemektedir. Ve eğer bir şey kurtarmam gerekiyorsa bu sadece bir kaç tıklama uzaklıktadır." Roman Sobota, BT Altyapı Mühendisi, Doosan Škoda Power.

Doosan Škoda Power şu an NAKIVO Backup & Replication işletme açısından kritik VMware sanal makineleri korumak için yararlanmaktadır. Önceki sanal makine yedekleme yaklaşımı ile karşılaştırıldığında şirket VMware sanal makine yedekleme bakımı için 11 kat daha az vakit harcamaktadır. "Artık herhangi bir işletme etkisi olmadan bütün sanal makinelerimizin güvenli yedeklemelerimiz mevcut," diyor Roman. "Ve piyasada mevcut olan alternatif çözümlere karşılaştırıldığında lisanslama ve bakım maliyetlerinin 52% tasarruf etmiş olduk."